Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green chutney recipe/ধনিয়া পাতার ...


Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green chutney recipe/ধনিয়া পাতার চাটনি-----

Ingredients--

1)A bunch of long coriander / Coriander leaves(ধনিয়া পাতা).
2) Sugar (চিনি) - 1 tsp.
3) Black salt (বীট লবণ) -1 tsp.
4) Lemon juice ( লেবুর রস) - 2 tsp.
5) Green chili (কাঁচা লঙ্কা) - 2 pics.
6) Garlic (রসুন কোয়া) - 4 -5 pics.

 
Method---

 1) Add long coriander leaves in a mixer jar.

2) Add green chilies,Garlic.

 3)Lemon juice.
4) Black salt.

5) Add sugar to taste.

6) Add little water .

7) Blend to smooth thick paste.

8) Place it in a serving bowl.
The long coriander chutney is ready. Use it for chaat recipes or as a side with pakoda,samosa,momos,vada,tiiki etc.

প্রনালীঃ 

১) ধনিয়া পাতার চাটনি বানানোর জন্য প্রথমে একটি mixer jar এ ধনিয়া পাতা,কাঁচা লঙ্কা,রসুনের কোয়া,লেবুর রস,বিট লবণ ও সামান্য পরিমানে জল দিয়ে ভালো করে পিষে নিন।

২)একটি পাত্রে চাটনি ঢেলে পকোড়া,মোমো,সিঙ্গাড়া ইত্যাদির সঙ্গে পরিবেশন করুন।
If
you like this Bengali Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green
chutney recipe/ধনিয়া পাতার চাটনি recipe then like ,comment,share and
must subscribe my channel 'Tanushreer Kitchen' to get regular & up
coming videos.

 

 




Comments