Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green chutney recipe/ধনিয়া পাতার ...
on
Get link
Facebook
X
Pinterest
Email
Other Apps
Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green chutney recipe/ধনিয়া পাতার চাটনি-----
Ingredients--
1)A bunch of long coriander / Coriander leaves(ধনিয়া পাতা). 2) Sugar (চিনি) - 1 tsp. 3) Black salt (বীট লবণ) -1 tsp. 4) Lemon juice ( লেবুর রস) - 2 tsp. 5) Green chili (কাঁচা লঙ্কা) - 2 pics. 6) Garlic (রসুন কোয়া) - 4 -5 pics.
Method---
1) Add long coriander leaves in a mixer jar.
2) Add green chilies,Garlic.
3)Lemon juice.
4) Black salt.
5) Add sugar to taste.
6) Add little water .
7) Blend to smooth thick paste.
8) Place it in a serving bowl. The long coriander chutney is ready. Use it for chaat recipes or as a side with pakoda,samosa,momos,vada,tiiki etc.
প্রনালীঃ
১) ধনিয়া পাতার চাটনি বানানোর জন্য প্রথমে একটি mixer jar এ ধনিয়া পাতা,কাঁচা লঙ্কা,রসুনের কোয়া,লেবুর রস,বিট লবণ ও সামান্য পরিমানে জল দিয়ে ভালো করে পিষে নিন।
২)একটি পাত্রে চাটনি ঢেলে পকোড়া,মোমো,সিঙ্গাড়া ইত্যাদির সঙ্গে পরিবেশন করুন। If
you like this Bengali Long coriander chutney/Dhaniya chutney/Green
chutney recipe/ধনিয়া পাতার চাটনি recipe then like ,comment,share and
must subscribe my channel 'Tanushreer Kitchen' to get regular & up
coming videos.
Comments