ধনিয়া পাতার ভর্তা//Dhoniya Pata Vorta//Coriander varta / Bengali corian...

 

'CORIANDER VARTA' Is a Simple Bengali recipe without use of many masalas & spices . We simply love this recipe in its simplicity and taste .

 ধনিয়া পাতার ভর্তা//Dhoniya Pata Vorta//Coriander varta //Bengali coriander spice---

Ingredient---
1)  A bunch of coriander or long coriander leave.( ধনিয়া পাতা).
2) Chopped onion (কুচানো পিঁয়াজ) - 2 pics.
3) Chopped green chili (কুচানো কাঁচা লঙ্কা) -2 pics.
4) Chopped garlic  (কুচানো  রসুন কোয়া) - 8 pics.
5) Salt (লবন) - 1/2 tsp.
6) Mustard oil ( সরষের  তেল) - 2 tsp.

 
Method---


1) In a pan,heat oil.
Add chopped onion.Saute the onion.

 2) Add chopped green chili &  garlic.

3) Add salt .

4) Stir & mix properly.

5) Add chopped coriander leaves.

6) Saute for 4 to 5 minutes.

7) Place the mixture on grinding stone & make paste with pestle.


8)The varta is ready.Serve it with few drops of mustard oil
.

প্রনালীঃ

১) একটি প্যানে সরষের তেল গরম করুন ।

২) তেলে কুচানো পেঁয়াজ সাঁতলে নিন।

৩) কুচানো কাঁচা লঙ্কা ও রসুন দিন।

৪) অর্ধেক লবন দিয়ে ভাল করে মিশিয়ে নিন ।

৫) কুচানো ধনিয়া পাতা মেশান,বাকি লবন দিয়ে ৪-৫ মিনিট সাঁতলে নিন।

৬) আগুন থেকে নামিয়ে শিল নোড়ায় ভালো করে পিষে নিন।

৭) কয়েক ফোঁটা সরষের তেল দিয়ে পরিবেশন করুন।

If you like this Bengali ধনিয়া পাতার ভর্তা//Dhoniya Pata Vorta//Coriander varta recipe then like ,comment,share and must subscribe my channel 'Tanushreer Kitchen' to get regular & up coming videos.

 

Comments