Skip to main content
ধনিয়া পাতার ভর্তা//Dhoniya Pata Vorta//Coriander varta / Bengali corian...
VIDEO
'CORIANDER VARTA' Is a Simple Bengali recipe without use of many masalas & spices . We simply love this recipe in its simplicity and taste .
ধনিয়া পাতার ভর্তা //Dhoniya Pata Vorta//Coriander varta //Bengali coriander spice---
Ingredient--- 1) A bunch of coriander or long coriander leave.( ধনিয়া পাতা). 2) Chopped onion (কুচানো পিঁয়াজ) - 2 pics. 3) Chopped green chili (কুচানো কাঁচা লঙ্কা) -2 pics. 4) Chopped garlic (কুচানো রসুন কোয়া) - 8 pics. 5) Salt (লবন) - 1/2 tsp. 6) Mustard oil ( সরষের তেল) - 2 tsp.
Method---
1) In a pan,heat oil. Add chopped onion.Saute the onion.
2) Add chopped green chili & garlic.
3) Add salt .
4) Stir & mix properly.
5) Add chopped coriander leaves.
6) Saute for 4 to 5 minutes.
7) Place the mixture on grinding stone & make paste with pestle.
8)The varta is ready.Serve it with few drops of mustard oil .
প্রনালীঃ
১) একটি প্যানে সরষের তেল গরম করুন ।
২) তেলে কুচানো পেঁয়াজ সাঁতলে নিন।
৩) কুচানো কাঁচা লঙ্কা ও রসুন দিন।
৪) অর্ধেক লবন দিয়ে ভাল করে মিশিয়ে নিন ।
৫) কুচানো ধনিয়া পাতা মেশান,বাকি লবন দিয়ে ৪-৫ মিনিট সাঁতলে নিন।
৬) আগুন থেকে নামিয়ে শিল নোড়ায় ভালো করে পিষে নিন।
৭) কয়েক ফোঁটা সরষের তেল দিয়ে পরিবেশন করুন। If
you like this Bengali ধনিয়া পাতার ভর্তা//Dhoniya Pata Vorta//Coriander
varta recipe then like ,comment,share and must subscribe my channel
'Tanushreer Kitchen' to get regular & up coming videos.
Comments